(MILDLY HOT) TOMATO CHUTNEY

Do you know what chutney means?
The word “chutney” is derived from the Hindi word चटनी chaṭnī, meaning to lick. And I assure you this mildly hot Tomato Chutney is really delicious and almost addictive! Perfect even as spread, or on a slice of hard vegan cheese….

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INGREDIENTS:

  • 200 g red onions
  • 550 g ripen ed tomatoes
  • 1 mild dried chilli
  • 75 ml apple cyder vinegar
  • 140 g organic brown sugar
  • salt
  • 1 tbsp olive oil

 

Wash your ripen tomatoes. Peel and finely slice the red onions, chop the tomatoes .

Put all the ingredients in a pan, season to taste. Simmer for 1 hour minutes or until it looks like a jam.
Whizz with your immersion blender if you want a creamy texture like mine, simply pour into a sterilised jar. Leave to cool.

PS: Keeps up for more or less 3 weeks in a fridge.

Enjoy!!!

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Lo sapete cosa significa la parola chutney?
Chutney” deriva dal sanscrito चटनी chaṭnī e significa leccare. Vi assicuro che questo Chutney di pomodori leggermente piccante è una delizia, diventerete chutney-dipendenti! Buonissimo da spalmare, o su una fetta di formaggio vegan tipo “cheddar”…

INGREDIENTI:

  • 200 g grammi di cipolle rosse di tropea
  • 550 g pomodori maturi
  • 1 peperoncino non troppo piccante
  • 75 ml aceto di mele
  • 140 g zucchero moscovado
  • sale qb
  • 1 cucchiaio di olio evo

Lavare i pomodori. Pelare e affettare le cipolle, tagliare grossolanamente i pomodori.

Mettere tutti gli ingredienti in una pentola, condire a piacere con il sale e far bollire il tutto per un’oretta o fino a quando somiglierà a una marmellata.
Se volete una texture cremosa come la mia, frullate il chutney con un frullatore a immersione oppuremettetelo direttamente in un vasetto di vetro sterilizzato a raffreddare.

PS: Si conserva per circa 3 settimane in frigo.

Bonappe!!!

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